شوهرم بعد از ترک اعتیاد بسیار حساس و عصبی شده است

عوارض ترک اعتیاد

سوال:

باسلام وخسته نباشید,من ی خانم ۲۵ساله هستم ک یک دختر یکساله دارم, مشکلات زیادی دارم که هر کدومش شده یه کوهه درد تو دلم, همسرم در گذشته اعتیاد به قرص ترامادول داشت و بعد از کلی جر و بحث و قهر واشتی ترک کرد, تقریبا دوسال پاک بود تا اینکه دوباره شربت متادون مصرف کرده بود و حدود سه ماه درگیره این دارو بود ولی خیلی زود متوجه عوارضش شد و گذاشت کنار, الان دو ماهه که ترک کرده ولی از لحاظ روحی خیلی داغونه, ازش میخام جلسات ان ای شرکت کنه قبول نمیکنه, تو خونه من و دخترم جرات نفس کشیدن نداریم, باکوچکترین صدا بهم میریزه, خیلی عصبیه و اکثره روزا خونس, خیلی خسته و نا امید شدم, خیلی دعوام میکنه بخاطره کوچکترین صداها, لطفا کمکم کنید

پاسخ:

🌱 امروزه اعتیاد یک بیماری شمرده می شود و فرد معتاد یک بیمار. با این تفاوت که اعتیاد سرما خوردگی نیست که پس از چند روز درمان شود . پس خانواده فرد بیمار باید با او به درستی رفتار کنند. پس تغيير در فرد يک شبه به وجود نمي آيد و مثل جراحي نيست که فرد بيهوش شود و روي بيني وي  جراحي شود و شکل بيني تغيير کند بلکه تغيير نيازمند صرف زمان و انرژي است و هسته اوليه و انرژي اين تغيير از درون فرد منشا مي گيرد که در اين حالت  فرد احساس مي کند رفتار اعتيادي اش در زندگي اش تاثير سوء گذاشته است.

🌱در شروع رفتار اعتيادي فرد ممکن است مشکل را ناديده انگارد ولي بعد از مدتي اين مشکل آن قدر روي زندگي او تاثير مي گذارد که نمي تواند اثرات آنرا ناديده بگيرد. ما بایستی با رفتارهای صحیحی که از خود نشان خواهیم داد کمک کنیم که فرد بیمار شروع به ایجاد تغییر در خود نماید.

در نظريات جديد پديده تغيير را به پنج مرحله تقسيم کرده اند:

💦۱. مرحله اول مرحله پيش تامل گفته مي شود.

در اين مرحله فرد در مورد رفتار خود اصلا فکر نمي کند و مشکلي نمي بيند و آنقدر از مصرف مواد احساس خوبي به او دست ميدهد که ساير مسائل به نظر او بسيار پيش وپا افتاده است و سرخوشي او به حدي است که به چيز ديگر اهميت نمي دهد و وقتي معمولا در مورد ضرر و زيان رفتار مشکل ساز با او صحبت مي کنند حالت دفاعي به خود مي گيرد.

💫در اين مرحله وظيفه ما به عنوان کسي که با او زندگي مي کند دادن آگاهي به او است تا کم کم تشخيص بدهد مشکلي وجود دارد و اين افزايش آگاهي بايد در قالب جملات خبري و با حالت احساسي و هيجاني کم و کنترل شده  باشد تا فرد وابسته به مواد را از خود نرانيم. اگر اين خبرها را با هيجان زياد و دعوا بيان کنيم باعث درگيري و کناره گيري فرد معتاد از خودمان مي شويم.

💫لازم است اين جملات خبري در مورد آثار سوء مصرف مواد در زمان مناسب هم ادا شود مثلا زمانی که شوهرتان تحت تاثير مصرف مواد حالت نشئگی دارد زمان مناسبی برای انتقاد نیست و چون فرد در حالت عادی نیست کار به درگیری میکشد.

💫در حاليکه بايد درست در آن لحظه سکوت کنید و منتظر بمانید که نشئگی از سرش بپرد و سپس در مورد اجاره عقب افتاده يا مشکل فرزندتان صحبت کنید و يا از احساس بد خودتان بگويید و ياد آوري کنید : “رفتار تو روي زندگي من تاثير گذاشته است و من ديگر نمي توانم اين حالت را تحمل کنم.” و وقتي اين عبارات را بيان مي کنید بايد سعي کنید جوري بيان کنید تا کمترين احساس و هيجان وارد کلمات بشود و در عين حال بسيار جدي و قاطع باشد و پيغام دروني فرد را برساند و بيش از يک بار نيز تکرار نشود.

💫شايد يکي از خصوصيات ما ایرانی ها اين باشد که در وجود ما چانه زني و تعارف خيلي زياد است و براي بيان منظورمان يا گرفتن امتياز از طرف مقابلمان مجبور باشيم يک عبارت را چندين بار تکرار کنيم.

💫 یکی دیگر از رفتارهای اشتباهی که از خانواده ها سر میزند تهدید است. گاهي تهديد هايي مي کنيم که به آنها عمل نمي کنيم و این مساله وضعیت را بدتر خواهد کرد. بهتر است در رفتار خود تعديل ايجاد کنید و بعد از آن به اين تهديد واقع گرايانه عمل کنید نه آن که تهديد در مرحله حرف بماند. پس تهدید و رفتار هيجاني و عصبانيت نه تنها کمکي به ما نمي کند بلکه باعث مي شود فاصله بين ما و فرد وابسته به مواد بيشتر شود و به حرف ما گوش نکند. گاهي وقت ها هم اين صحبت ها حتي اگر از روي مهر و محبت ابراز شود جنبه نصيحت پيدا مي کند و براي فردي که در مرحله پيش تامل است و فکر مي کند رفتار او مشکل ساز نيست اين نصيحت ها بسيار خسته کننده است و فرد را از شما  دورتر مي کند و فرد وابسته به مواد فکر مي کند کسي قادر به درک او نيست.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “شوهرم بعد از ترک اعتیاد بسیار حساس و عصبی شده است”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آزمون آنلاین

آزمون آنلاین

مجوز فعالیت سایت

logo-samandehi

ویدئو برتر

باز کردن چت
سلام
نیاز به مشاوره دارید؟

پشتیبانی سایت توسط اردپرو